fysiotherapie psychosomatic Eindhoven

Over Fenix Fysiotherapie

Ik ben Manuela Zuidema,
Benieuwd naar wat de mens beweegt als het gaat om gedrag, gezondheid en gevoel begon ik in 2001 aan de opleiding toegepaste psychologie. Na 2 jaar theorie, vragenlijsten scoren en heel veel “praattherapie” besloot ik te stoppen. Ik wilde doen, voelen, bewegen!
Ik maakte de switch naar fysiotherapie en kon direct na mijn afstuderen bij een praktijk voor psychosomatische fysiotherapie aan de slag.
Daar kwamen twee van mijn fascinaties samen: body en mind.
Na inmiddels alweer 8 jaar ervaring binnen deze specialisatie, en heel wat opleidingen verder, staat voor mij als een paal boven water dat deze twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.
Het lichaam vertelt een heel eigen verhaal, net zoals ons brein dat zo meesterlijk kan.
Met veel passie ga ik met jou op zoek naar manieren om ervoor te zorgen dat je weer in balans komt.
Hiervoor werk ik graag vanuit het gedachtegoed van de positieve psychologie. Naast aandacht voor de klacht richten we ons op het verbeteren van je levenskwaliteit. Door een combinatie van lichaamsgerichte interventies, coaching en oefeningen zul je meer grip krijgen op je leven. Hierdoor zul je niet alleen minder hinder ondervinden van je klacht, maar ontstaat er ruimte om écht tot bloei te komen!
Meer weten over mij en wat ik voor je kan doen? Neem contact op voor een gratis kennismaking. Ik hoor graag wat jou beweegt!

Praktijk

De praktijk is gevestigd in het hartje van Strijp-S. In het Glasgebouw werden de allereerste gloeilampen gefabriceerd. Daar waar mijn eigen oma vroeger de administratie voor Philips deed, heb ik nu mijn eigen praktijk. Hoe bijzonder is dat?
De praktijk bevindt zich op de 7e verdieping.
De praktijk heeft een wachtkamer waar koffie en thee voor je klaar staat. Er is een grote lichte ruimte waar we rustig kunnen praten, oefenen en bewegen. Daarnaast is er een kleinere, prikkelarme ruimte voor momenten waarop er meer behoefte is aan rust en ontspanning.
Je bent welkom om de sfeer te komen proeven!

Praktijk informatie

Maandag 09:00-14:30
Dinsdag 09:00-17:30
Woensdag Gesloten
Donderdag 09:00-17:30
Vrijdag 09:00-17:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten
fenix fysiotherapie

Kosten

De kosten voor de behandeling komen in aanmerking voor vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. De inhoud en duur van het behandeltraject bepalen mijn cliënten en ik samen. Om deze reden heb ik besloten geen contracten te tekenen met zorgverzekeraars. Dit kan consequenties hebben voor de hoogte van de vergoeding.

Financiële uitdagingen mogen mijns inziens geen reden zijn om niet de hulp te krijgen die je nodig hebt. Mochten de kosten voor therapie een drempel vormen voor je, laat het me dan weten. Dan zoeken we samen naar een passende oplossing.

160

Gratis kennismaken

Veiligheid en vertrouwen zijn essentiële ingrediënten voor een goede therapeutische relatie. Naast kennis en kunde is de “klik” onmisbaar voor het slagen van de behandeling. Daarom bied ik een gratis en vrijblijvende kennismaking van 15-30 minuten aan om te kijken of je je thuis voelt bij mij. Deze afspraak mag ook telefonisch of online plaats vinden, als de drempel om naar me toe te komen nog te hoog is. Neem gerust contact op om deze in te plannen, ik ben benieuwd naar je verhaal.